stoelmassage

STOELMASSAGE

Wat is stoelmassage?


Een stoelmassage is een massage die is samengesteld uit een vloeiend geheel van bewegingen en technieken, de kata genoemd en wordt uitgeoefend op een hiervoor speciaal ontwikkelde stoel waarop je comfortabel voorover leunt.

De kata is erop gericht uit elke handeling een maximaal effect te halen. Er wordt gemasseerd op het gebied dat het meest wordt belast in het dagelijks leven: rug, hoofd, nek, schouders, armen en handen.

De massage duurt 15 – 20 minuten.

Deze vorm van stoelmassage is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 1982 en is gebaseerd op de traditionele geneeskunst van de acupressuur genaamd ANMA (rust geven met handen), die zijn oorsprong kent in Japan sinds 1300. Anma is de oervorm waaruit o.a. de shiatsumassage is ontstaan.Hoe werkt stoelmassage?


Door de massagetechnieken worden spieren en energiebanen gemasseerd en geactiveerd op een ritmische wijze. De massage kan op elk moment van de dag worden ondergaan en is voor bijna iedereen geschikt. Kleren hoeven niet uit. De druktechnieken gaan door de kleren heen. De doorbloeding in de spieren wordt gestimuleerd. De doorstroming in de energiebanen wordt geactiveerd.

Schouders, nek, rug, armen en handen voelen meteen na de massage aangenaam en ontspannen aan.

Het hele lichaam ervaart de circulatie die geactiveerd is. Door de stoelmassage verbetert het concentratievermogen.

In sommige gevallen worden kleine oefeningen aangereikt vanuit de Ismakogie om het effect van de stoelmassage

langer te ervaren en de eigen houding te verbeteren.

Om de afvalstoffen af te voeren wordt geadviseerd na de massage water te drinken.

Voor wie en wanneer is stoelmassage?


Voor mensen met schouder-, nek-, rug- en armklachten.

Voor mensen die lang in eenzelfde houding het lichaam belasten en onvoldoende afwisseling hebben.

Voor alle mensen die zichzelf 20 minuten pauze gunnen. Even een time-out. Een stoelmassage is een onderbreking van, c.q. aanvulling op een dagje winkelen in Zutphen, omdat ‘t Fakkeltje in het winkelcentrum van Zutphen ligt.


Komt u speciaal voor een stoelmassage naar Zutphen, dan is het verstandig om eerst telefonisch contact op te nemen.In verband met nascholing kan het voorkomen dat ik niet aanwezig ben, maar de winkel wel geopend is.


Geef eens een bijzonder cadeau: een stoelmassage in de vorm van een tegoedbon!


Stoelmassage is een investering in jezelf.