mineralen

MINERALEN EN EDELSTENEN

Mineralen en edelstenen


Al in de oudheid schreef men belangrijke eigenschappen aan edelstenen en mineralen toe. Ze dienden niet alleen als sieraad. Ze werden in kronen, zwaarden, kruizen en andere voorwerpen verwerkt. Eigenschappen als moed, kracht, bescherming, vruchtbaarheid en dergelijke waren toen van groot belang.

Gemalen tot poeder werden mineralen gebruikt als geneesmiddel; vanwege de samenstelling had elke steen een eigen gebied waarvoor het werd gebruikt.

Nu zijn mineralen en edelstenen als sieraden nog steeds belangrijk, maar ook voor onze gezondheid.

’t Fakkeltje heeft een ruime sortering in edelstenen, knuffelstenen en ruwe mineralen.

Het testen van stenen


Mineralen en edelstenen hebben op grond van hun samenstelling en kleur een invloed op ons energiecircuit. Om te testen welke steen je op dit moment kan helpen om je kwalen, ziektes, zowel lichamelijk als geestelijk te verlichten, is er een prachtige methode. Dit gebeurt met “het spiertesten”, zoals we dit kennen uit de kinesiologie.

Door een spierreflex wordt duidelijk welke steen bij je past en iets voor je kan betekenen.

Voor het testen is het nodig een afspraak te maken. Dit testen neemt ongeveer 30 minuten; er worden meer dan 85 stenen getest. Uit de stenen die in eerste instantie geselecteerd worden blijkt op welk gebied er storingen in het energiecircuit aanwezig zijn. Een tweede selectie maakt duidelijk waar op dit moment de prioriteit ligt om aan te werken.

Opvallend hoeveel kinderen veel waarde hechten aan de kracht van een steen.
SAFFIER


Je moet 45 jaar  achter je hebben liggen, voordat de saffier in beeld komt.

't Fakkeltje heeft dat op 24 november 2016!

Saffier hoort bij een jubileum en dat verdient deze edelsteen ook.


Saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen. De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht, vermindert stress. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken. Saffier beschermt ook tegen mensen die je mentaal proberen te domineren. Blauwe saffier bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. Een steen voor het geestelijke rijpingsproces.  De steen harmoniseert de chakra's en haalt negatieve energie weg. Blauwe saffier werkt sterk in op het keelchakra, waardoor het een positief effect heeft op zelfexpressie, communicatie en zo ook de schildklier.

De steen heeft een kalmerende werking op het lichaam en werkt hierdoor koortsverlagend en pijnstillend. Verder heeft saffier een positief effect op aandoeningen van de hersenen en zenuwen (bijvoorbeeld epilepsie), ogen, het bloed en de aders.


En wat heeft de saffier in deze woelige tijd 't Fakkeltje te bieden om door te stomen naar het goud:

haar 50-jarig jubileum?

Als ik bovenstaande in eigen woorden zou vatten, dan wordt het dit:


Laat je de kop niet gek maken. Ga door op de ingeslagen weg.

Laat van je horen ook al ben je nog zo klein. Je kracht zit in je uitstraling, liefde en zuiverheid.

Blauw is de kleur van het moederschap. 

De energie stroomt en bereikt hen die het nodig hebben.

Je gaat de gouden tijden beleven!